Foto kino klub "Podravina" Koprivnica

čime se bavimo?

Fotografsku udrugu ” Foto klub Info – Podravina” osnovalo je 2006. godine nekoliko koprivničkih entuzijasta, zaljubljenika u fotografiju.
Pod sadašnjim imenom, klub ”FKK Podravina”, djeluje od 22. veljače 2007. godine.

ciljevi kluba

razvitak i promidžba kulture, a posebice fotografije kao tehničke i umjetničke discipline,

obuhvat građana, a posebice djece i mladeži, informatičkom i fotografskom podukom, odgojem i obrazovanjem, te osposobljavanjem i omogućivanjem stvaralačkog rada odnosno izražavanja potvrđivanja stvaralačkih sposobnosti, znanja i vještina u području informatike i fotografije,

njegovanje zajedničkog duha i vrijednosti informatičkog i fotografskog stvaralaštva i fotografske kulture, humanosti, snošljivosti, međusobnog poštivanja, te suradnje i prijateljstva među ljudima neovisno o njihovoj političkoj, etničkoj i vjerskoj pripadnosti i svjetonazoru,

sudjelovanje u humanitarnim, ekološkim i drugim akcijama

Informacije

Foto kino klub “Podravina”
Trg mladosti 1a
Koprivnica 48000
OIB 16281294250
MB 2041146
IBAN HR2223860021110004339

Kontakt

fkk.podravina@gmail.com

Tijela upravljanja

Predsjednik: Krešimir Juratović
Tajnik: Vladimir Puž

aktivnosti

Tijekom svih ovih godina, članovi kluba pokrenuli su i realizirali mnoštvo različitih programa/projekata i radionica.

''Gradu Koprivnici za rođendan'' – tradicionalna izložba fotografskih radova članova kluba u sklopu obilježavanja Dana Grada Koprivnice 4. studenoga Izložbe se održavaju svake godine od 2007. godine.

''Sretno dijete – sretna obitelj'' – državno fotografsko natjecanje u sklopu " Koprivničkog salona fotografija"

”Svakodnevno smo svjedoci nasilja nad djecom i nasilja od strane djece, te je naš cilj da organiziranjem ovog fotografskog natjecanja, kod svih autora a poglavito kod djece i mladeži pokušamo utjecati na razvoj svijesti o ne nasilju i potrebi za rješenjem svakog sukoba na miran i dostojanstven način.
Između ostaloga jedan od ciljeva nam je da u sklopu promocije natjecanja i
fotografske izložbe, kroz medije ukazivati na nasilje kako odraslih takao i nasilja od
strane djece, te na taj način ukazivati na potrebu uključivanja šire društvene
zajednice u programe edukacije o ne nasilju u obitelji, školi kao i o bilo kojem drugom
obliku nasilja ”.
Natjecanja se održavaju od 2008. godine.

'' Ruka prijateljstva ''

Osnovna misao i vodilja za pokretanje i realizaciju projekta ”Ruka prijateljstva” bila je želja da djeci s teškoćama u razvoju te djeci i osobama s posebnim potrebama pružimo izobrazba na polju fotografske umjetnosti, poštujući osobnost i kreativnost te mogućnosti svakog djeteta s ciljem da djeca osjete ljubav i sigurnost, pripadnost društvu te da u njihovoj svijesti izgradim pozitivan stav o njihovoj korisnosti i
korisnosti njihovog rada za cjelokupnu zajednicu.
Projekt je u realizaciji od 2008. godine u COOR-u Podravsko sunce Koprivnica.

'' 50+ ''

Misao i vodilja ovog projekta bila je želja da što više osoba treće životne dobi, članova Kluba Mariška uključimo u projekt te im pružiti obrazovanje o novim tehnologijama današnjice; digitalnoj fotografiji odnosno obrazovanje o fotografskoj umjetnosti i fotografskom izričaju općenito. U sklopu  projekta postavljeno je i nekoliko izložbi kroz koju smo javnosti predstavili fotografske radove i njihove autore.
Projekt je realiziran tijekom 2008. i 2009. godine u Domu za starije i nemoćne osobe
u Koprivnici.

Humanitarna zaklada ''Naš mali kutak raja

Zaklada je osnovana Odlukom o osnivanju, koju je dana 18. studenoga 2009. godine donio Izvršni odbor FKK ”Podravina” Koprivnica, kao osnivač Humanitarne zaklade. Zaklada je nevladina, nestranačka, neprofitna pravna osoba osnovana radi zaštite ljudskih prava i ispunjenja humanitarnih, socijalnih i zdravstvenih uvjerenja i ciljeva neposredno vezanih za pomoć djeci i mladima s teškoćama u razvoju, njihovim roditeljima te zlostavljanoj djeci. Rođenje djeteta sigurno je jedan od najljepših dana u životu svakog čovjeka. Međutim, spoznaja da sa djetetom nešto nije u redu, svakom ljudskom biću
jedan je od najtežih trenutaka, odjednom se sruši cijeli svijet, ruše se svi planovi, snovi i želje. Tada čovjek treba smoći snage, promijeniti planove i razmišljanja te krenuti dalje…a  to nije nimalo lako ni jednostavno.
U takvoj vrlo teškoj i stresnoj životnoj situaciji sasvim je normalno da roditelje obuzmu osjećaji boli, straha, nemoći, razočaranja i neizvjesnosti. Svaka pomoć i podrška roditeljima i djeci s teškoćama u razvoju od neprocjenjive je važnosti.

Humanitarna likovno-kiparska kolonija

Na koloniji sudjeluju likovno-kiparski umjetnici iz raznih mjesta, gradova i županija Lijepe naše. Organiziranjem ove kolonije, na jedan osebujan način želi se pomoći djeci s teškoćama u razvoju, polaznicima COOR-a ”Podravsko sunce ” kao i drugim potrebitim osobama, udrugama i ustanovama.
Kolonija se održava svake godine, počevši od 2009. godine.

Vjerujem da bih mogao, uz vašu pomoć znam da mogu '' – državno fotografsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju

Djeca s teškoćama u razvoju nam mogu svojim najiskrenijim veseljem i bezgraničnom ljubavlju pokazati osnovne vrijednosti života, naravno ukoliko im to omogućimo. S ciljem pomoći i uključivanja djece s teškoćama u razvoju u što normalnije životne uvjete, osmislili smo i pokrenuli projekt državnog fotografskog natjecanja za djecu s teškoćama u razvoju.
Natjecanja se održavaju svake godine, počevši od 2011. godine.

'' Škola digitalne fotografije ''

Marljivi članovi Foto kino klub Podravina u suradnji s Zajednicom tehničke kulture Grada Koprivnice, a na zamolbu zainteresiranih građana svake godine organiziraju fotografske radionice pod nazivom ”Školu digitalne fotografije”.
Do sada je veoma dobro organizirano i realizirano 16 radionica, a koje je uspješno
završilo 250 polaznika.
Radionice se održavaju svake godine, počevši 2006. godine