Radio klub "Koprivnica"

čime se bavimo?

Radio klub “Koprivnica” najstariji je radioamaterski klub u Koprivnici i jedan od najstarijih u Republici Hrvatskoj. Klub je osnovan davne 1947.godine. Prvi voditelj bio je prof. Vilko Štimac. Radio klub “Koprivnica” djeluje kroz više različitih sekcija, a s današnjim radioamaterskim sufiksom (CUV) klub djeluje od 1958.godine.

Članovi aktivnije poćinju s radom početkom stvaranjem hrvatske države te sudjelovanjem članova u obrani suvereniteta domovine, kao i njihovo sudjelovanje u mnogim humanitarnim akcijama. Još jača, odnosno izrazitija aktivnost članova kluba počinje krajem 1996.god. po povratka dijela članova iz Hrvatske vojske i MUP-a RH.

Radio klub “Koprivnica” trenutno broji 11 članova.

Informacije

Radio klub “Koprivnica”
Trg mladosti 1a
Koprivnica 48000
OIB 80997787394
MB : 03168743
IBAN HR9423860021100505191

Kontakt

9a1cuv.9a8k@gmail.com

Tijela upravljanja

Predsjednik: Ljubiša Pokrajac
Tajnik: Krešimir Juratović

aktivnosti

Naš klub je domaćin i organizator međunarodnog UKV natjecanja pod nazivom ”Podravina”. Ove, 2020. godine, natjecanje će biti 14 po redu, u istome sudjeluju mnogi natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije…itd. Podjela priznanja, medalja i nagrada održava se u mjesecu studenome, u sklopu obilježavnja Dana Grada Koprivnice. Svake godine članovi kluba SUDJELUJU u nekoj zanimljivoj manifestaciji. Jedna od najvažnijih manifestacija u kojoj su članovi kluba sudjelovali bila je svečano obilježavanje posjeta Svetog Oca Hrvatskoj, u čiju čast su radili sa prigodnom radioamaterskom oznakom ”9A0PAX”, a za tu priliku
tiskali su QSL karte i izdali prekrasnu diplomu ” Sveti Otac u Hrvatskoj ”.

Radio klub “Koprivnica” 9A1CUV sudjeluje svake godine u nekoliko velikih IOTA & TWLH natjecanja, radeći veze s hrvatskih svetionika koji imaju WLH referentne oznake. Aktiviramo i 2 do tri otoka koji imaju IOTA  referencije. Za sve svoje aktivnosti klub tiska prekrasne QSL kartice, koje šalje radioamaterima širom svijeta.
Svake godine članovi kluba sudjeluju u mnogim domaćim KV i UKV natjecanjima te svjetskim KV natjecanjima. Posljednjih godina sve je zapaženiji rad naših članova na polju digitalnih komunikacija – PSK. Tijekom svog postojanja klub je osvojio mnoštvo diploma, medalja,
priznanja i nagrada…
Ovakve aktivnosti i rezultati ne bi bili ostvarljivi da tokom rada klub nije imao veliku pomoć i podršku Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice. Nadamo se da će se ova dobra suradnja nastaviti i ubuduće na obostrano zadovoljstvo.