Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“

čime se bavimo?

Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“ djeluje od 2007. godine i okuplja slijepe osobe s područja cijele naše županije. Trenutno broji
14 članova koji se bave kuglanjem, zvučnim pikadom i amaterskom radiogoniometrijom za slijepe i slabovidne osobe.
Udruga je članica Hrvatskog športskog saveza slijepih, Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice, Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice i Zajednice tehničke kulture Koprivničkokriževačke županije. Udruga je osnovana po vrsti invaliditeta u cilju promicanja, razvitka i unapređivanja raznih vidova sportsko-rekreativnih aktivnosti, dostupnih osobama s oštećenjem vida.

Amaterska radiogoniometrija za slijepe je rekreativna tjelesna aktivnost prikladna za sve dobne skupine oba spola koja razvija i potiče snalaženje, te orijentaciju i kretanje na otvorenom prostoru i dobru koordinaciju pokreta i sluha. Ova disciplina važna je za naše članove upravo zbog razvijanja i koordinacije preostalih osjetila koja
olakšavaju orijentaciju i kretanje, te bolje snalaženje u prostoru i u svakodnevnom životu.
Također važan element bavljenja ARG-om je međugeneracijsko povezivanje naših članova, vrednovanje njihovih sposobnosti i priznanje okoline za njihov trud.

Informacije

Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“
Josipa Vargovića 2/1
48000 Koprivnica
OIB: 77594483295
MB: 2275490
Iban: HR2223860021110005018

Kontakt

info@uskkz.hr
+385 48 625 058
+385 95 398 5068

Tijela upravljanja

Predsjednica: Vesna Babić

DOGAĐAJI

Održano je 4. Otvoreno prvenstvo u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe

Športska udruga slijepih „Podravina“ Koprivničko – križevačke županije 2. listopada održala je 4. Otvoreno prvenstvo Općine Đelekovec u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe. Zbog epidemije korona virusa ovogodišnje prvenstvo nije održano na državnom nivou već su svoje snage odmjerili kandidati iz Koprivničko – križevačke županije u domaćinstvu Općine Đelekovec na sportskom terenu Sportskog ribolovnog kluba Đelekovec. Zbog zdravstvenih i obiteljskih razloga neki su natjecatelji bili spriječeni nastupiti pa je snage u amaterskoj radiogoniometriji ove godine odmjerilo devetero natjecatelja u kategorijama žene, muški seniori i veterani te generalnom plasmanu.

U ukupnom poretku prvo mjesto zauzela je Vesna Babić s vremenom 3 minute i 15 sekundi koja je odnijela pobjedu i u ženskoj kategoriji. Drugo mjesto u kategoriji žene pripalo je Silvani Rudnički s vremenom 3 minute i 54 sekundi koja je u ukupnom poretku bila 3. Ana Tkalčec je zauzela 3.mjesto u kategoriji žene s vremenom 5 minuta i 24 sekunde.
U kategoriji muški seniori zlato je osvojio Dejan Cifrek s vremenom 3 minute i 27 sekundi dok mu je u ukupnom poretku zlato izmaklo za 12 sekundi te je osvojio 2.mjesto.
Srebro kod seniora osvojio je Željko Marinković s vremenom 4 minute i 4 sekunde. U kategoriji muških veterana zlato je osvojio Marijan Črneli s vremenom 6 minuta i 45 sekundi.

Prvenstvo je otvorila zamjenica načelnice Općine Đelekovec Marina Mihalec, a cijeli događaj je financiran od strane Općine Đelekovec i Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice.

Ugodno vrijeme, lijepa priroda i odlična atmosfera obilježili su ovogodišnje prvenstvo na kojem je još jednom pokazano kako slijepe osobe mogu uspješno savladati sve zadatke u amaterskoj radiogoniometriji.